Do góry

Dania główne Przepis na:

Opiekany śledź solony w zalewie

Opiekany śledź solony w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 14786

Pyszne i ciekawe przepis dostałam od cioci z Mazur jest świetny .

Składniki

  • śledź solony, 10 płatów
  • mleko, do namoczenia śledzi
  • cebula, 8 szt.
  • jajko, 2 szt.
  • mąka, do panierki
  • Bułka tarta, do panierki
  • olej, do smażenia
  • ZALEWA
  • woda, 3 szklanki
  • ocet, 1/2 szklanki
  • cukier, 3/4 szklanki
  • ziele angielskie, 3-4 szt.
  • pieprz czarny cały, 3-4 szt
  • liść laurowy, 2-3 listki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Opiekany śledź solony w zalewie

Przygotowanie

  1. śledzie namoczyć w mleku ( ja wole w mleku gdyż śledź lepiej smakuje i jet bielszy)około 30 minut ,później odcedzić .

  2. Cebulę pokroić i zeszklić na małej ilości tłuszczu pod przykryciem ostudzić.

  3. śledzie pokroić obtoczyć w mące,jajku i bułce następnie obsmażyć odsączyć na ręczniku papierowym.

  4. Składniki zalewy zagotować wystudzić zalewa musi być zimna .

  5. W naczyniu układamy kolejno zeszklona cebulę śledzie na zmianę następnie zalewamy zalewą odstawimy na dzięń do lodówki i już na następny dzień mamy pyszne śledziki .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juti10 20 marca 2013 Spróbuj naprawdę warto :) i dziękuje

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 marca 2013 Zawsze robiłam w zalewie świeże śledzie , ale spróbuję twój przepis , lubię nowe doznania smakowe :))) 5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń