Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie z północnych Włoch. Makaron z małą ilością dodatków smakuje wybornie i przyrządza się go bardzo szybko.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 81
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1013
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 81
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1013
Składniki
Cebulę obrałem, posiekałem i zeszkliłem na oliwie. Dodałem zmiażdżony czosnek i paprykę. Smażyłem około minuty, dodałem pomidory i wlałem ¼ szklanki wody. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Dodałem odsączoną fasolę i posiekane listki bazylii, doprawiłem do smaku. Makaron ugotowałem w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania włożyłem różyczki brokułów. Odcedziłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem.