Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja kotlecików jagnięcych.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 292
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 793
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3648
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 292
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 793
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3648
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Mięso po wyjęciu z lodówki ogrzałem do temperatury pokojowej . Comber pozostawiłem całości , na pojedyncze kawałki pokroiłem po upieczeniu. Kroimy na dwie lub jedna kostkę w zależności od wielkości mięsa. Piekarnik rozgrzałem do 150 st. C . Na patelni rozgrzałem oliwę z oliwek ( użyłem patelni , którą mogłem włożyć do piekarnika ). Comber posoliłem i od razu smażyłem , najpierw położony kostkami do góry ok. 4 minuty , potem przewróciłem poziomo i smażyłem od strony mięsa kolejne 4 minuty. Obsmażony comber wstawiłem z patelnią do piekarnika i piekłem bez przykrycia 30 minut. Wyjąłem z piekarnika patelnię z mięsem z piekarnika , zdjąłem je z patelni i odstawiłem na ok. 8 minut pod przykryciem z folii aluminiowej. Pokroiłem przed podaniem na kotleciki. Podałem z sosem balsamicznym i puree z batatów. Sos : w rondelku zagotowałem ocet balsamiczny , miód , sok z cytryny i rozmarynem , ciągle mieszałem aż sos nieco zgęstnieje. Puree: pataty ,obrałem ,pokroiłem na mniejsze kawałki i ugotowałem w osolonej wodzie (ok. 20 min). Zmiksowałem na gładkie puree z kremówką i papryką. Podałem z jagnięciną.