Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja kotlecików jagnięcych.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 441
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 498
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10076
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2258
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9917
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 441
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 498
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10076
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2258
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9917
Składniki
Mięso po wyjęciu z lodówki ogrzałem do temperatury pokojowej . Comber pozostawiłem całości , na pojedyncze kawałki pokroiłem po upieczeniu. Kroimy na dwie lub jedna kostkę w zależności od wielkości mięsa. Piekarnik rozgrzałem do 150 st. C . Na patelni rozgrzałem oliwę z oliwek ( użyłem patelni , którą mogłem włożyć do piekarnika ). Comber posoliłem i od razu smażyłem , najpierw położony kostkami do góry ok. 4 minuty , potem przewróciłem poziomo i smażyłem od strony mięsa kolejne 4 minuty. Obsmażony comber wstawiłem z patelnią do piekarnika i piekłem bez przykrycia 30 minut. Wyjąłem z piekarnika patelnię z mięsem z piekarnika , zdjąłem je z patelni i odstawiłem na ok. 8 minut pod przykryciem z folii aluminiowej. Pokroiłem przed podaniem na kotleciki. Podałem z sosem balsamicznym i puree z batatów. Sos : w rondelku zagotowałem ocet balsamiczny , miód , sok z cytryny i rozmarynem , ciągle mieszałem aż sos nieco zgęstnieje. Puree: pataty ,obrałem ,pokroiłem na mniejsze kawałki i ugotowałem w osolonej wodzie (ok. 20 min). Zmiksowałem na gładkie puree z kremówką i papryką. Podałem z jagnięciną.