Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszny ryż, prosty i przyjemny w przygotowaniu. To idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ale ja porcję takiego ryżu (na zimno) zabieram, jako przekąskę do pracy - pycha!
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 51
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 51
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy, a z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchewkę i smażymy, mieszając, około 2-3 minuty. Następnie dodajemy czosnek, paprykę i cebulkę. Podsmażamy kolejne 3-5 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Na talerz nakładamy porcję ryżu, a na nią porcję warzyw. Możemy też ryż dodać do warzyw na patelni i całość wymieszać.