Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszny ryż, prosty i przyjemny w przygotowaniu. To idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ale ja porcję takiego ryżu (na zimno) zabieram, jako przekąskę do pracy - pycha!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3093
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3093
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy, a z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchewkę i smażymy, mieszając, około 2-3 minuty. Następnie dodajemy czosnek, paprykę i cebulkę. Podsmażamy kolejne 3-5 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Na talerz nakładamy porcję ryżu, a na nią porcję warzyw. Możemy też ryż dodać do warzyw na patelni i całość wymieszać.