Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszny ryż, prosty i przyjemny w przygotowaniu. To idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ale ja porcję takiego ryżu (na zimno) zabieram, jako przekąskę do pracy - pycha!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10696
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3364
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10696
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3364
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy, a z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchewkę i smażymy, mieszając, około 2-3 minuty. Następnie dodajemy czosnek, paprykę i cebulkę. Podsmażamy kolejne 3-5 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Na talerz nakładamy porcję ryżu, a na nią porcję warzyw. Możemy też ryż dodać do warzyw na patelni i całość wymieszać.