Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla Was przygotujemy. Jest to bardzo proste jednogarnkowe danie jakie z łatwością przygotujecie dla swojej rodziny czy gości. Mięso jagnięce użyte do tej wersji choć mało popularne w Polsce nadaje temu przepisowy niesamowity delikatny smak. Jest to wprost alternatywa dla tradycyjnego polskiego schabowego z ziemniakami nie ujmując nic schabowemu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, gdyż jest tego wart, a prostota wykonania wprowadzi na wasz stół coś nowego i oryginalnego. “Przygotowałam ten przepis dla moich chłopaków i teraz muszę go często powtarzać”
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1308
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 244
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1308
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 244
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Składniki
1kg baraniny w naszym wydaniu karkówki zagotowujemy, jak na rosół. Można zastąpić baraninę antrykotem wołowym. W trakcie gotowania bulionu przygotowujemy pozostałe składniki tj. duża ilość pietruszki posiekana na drobno, 3 średnie cebule posiekane na drobno. 3-4 ząbki czosnku. ! szt papryki czerwonej. 7-8 średnich ziemniaków. Słodka mielona papryka.Można jak w naszej propozycji użyć sosu paprykowego ostrego. Dodajemy również czerwoną bazylię suszoną lub świeżą. Pozostałe składniki to pieprz, sól do smaku i masło.około 100 gr. Po ugotowaniu mięsa do miękkości przecedzamy bulion i odstawiamy. W nowym garnku dodajemy kolejno składniki jak w naszym filmie. Tak naprawdę sporządzamy mix lub inaczej przekładaniec z naszego mięsa i reszty składników. Dodajemy nasz bulion w ilości takiej jaką gęstość naszej Haszlamy chcemy uzyskać. Gotowe. Życzymy smacznego . Pozdrawiamy Lilith i Paweł