Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z tym farszem smakują wyśmienicie , jednocześnie wykorzystane jest mięso z rosołu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5792
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5792
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Kapustę przepłukać.
W brytfance rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem , smażyć 3 minuty, dodać kapustę, podlać 1/4 szklanki gorącej wody, doprawić przyprawą do dań z kapusty, całość dusić 25 minut. Dodać obrane mięso z kurczaka i dusić 5 minut.
Farsz wystudzić , przekręcić przez maszynkę lub drobno pokroić.
Mąkę przesiać do miski dodać jajko, oliwę z oliwek, szczyptę soli wymieszać , dodawać stopniowo gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę, podsypać mąką i wyrobić ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.
Podzielić na 4 części , każdą wałkować , wycinać kółka foremką do pierogów lub szklanką, nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi.
W garnku zagotować osoloną wodę , wrzucać partiami pierogi, gotować 2 minuty od wypłynięcia. Podawać polane jak kto lubi u mnie podsmażonym masłem.