Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z wyglądu trochę przypominają mielone, ale nie zawierają grama mięsa. Są zrobione z serka wiejskiego i otrębów. Sam proces przygotowania jest błyskawiczny, jednak zanim zaczniemy smażyć placuszki, masę trzeba odstawiać na co najmniej 20 minut, aby otręby zmiękły i odpowiednio zagęściły masę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12714
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1440
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13891
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5799
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12714
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1440
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13891
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5799
Składniki
Szalotkę pokrój w drobną kostkę.
Serek wiejski odsącz na sitku i przełóż do większej miski. Wbij jajka, wsyp otręby, dodaj posiekaną szalotkę i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie zamieszaj, przykryj talerzem i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu jeszcze raz wszystko ze sobą wymieszaj. Za pomocą łyżki wykładaj masę na rozgrzany tłuszcz, smaż z obu stron do zarumienienia.
Kotleciki świetnie będą smakować podane z sosem tzatziki lub surówką z zielonego ogórka.