Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z wyglądu trochę przypominają mielone, ale nie zawierają grama mięsa. Są zrobione z serka wiejskiego i otrębów. Sam proces przygotowania jest błyskawiczny, jednak zanim zaczniemy smażyć placuszki, masę trzeba odstawiać na co najmniej 20 minut, aby otręby zmiękły i odpowiednio zagęściły masę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3953
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415399
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3953
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415399
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2546
Składniki
Szalotkę pokrój w drobną kostkę.
Serek wiejski odsącz na sitku i przełóż do większej miski. Wbij jajka, wsyp otręby, dodaj posiekaną szalotkę i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie zamieszaj, przykryj talerzem i odstaw na 20 minut.
Po upływie czasu jeszcze raz wszystko ze sobą wymieszaj. Za pomocą łyżki wykładaj masę na rozgrzany tłuszcz, smaż z obu stron do zarumienienia.
Kotleciki świetnie będą smakować podane z sosem tzatziki lub surówką z zielonego ogórka.