Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moc otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnika pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube. Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko , co zalega nam w tymże organie. Zawierają również podstawowe składniki pokarmowe takie jak: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, sole mineralne. Podstawowa i najprostsza wersja na użycie otrąb owsianych to po prostu owsianka na mleku z dodatkiem suszonych lub świeżych owoców.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 886
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22966
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 886
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22966
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15381
Składniki