Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pad Thai z kurczakiem i warzywami. To aromatyczne danie inspirowane kuchnią tajską łączy delikatne kawałki kurczaka z warzywami takimi jak cukinia, marchewka, papryka i por oraz klasyczny sos Pad Thai. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt nieziemsko pyszny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu: sos sojowy, sos rybny, pastę tamaryndową, cukier trzcinowy, olej sezamowy, czosnek i sos chili. Odstaw na później. Makaron moczymy 30 minut w zimnej wodzie.
Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy kurczaka aż się zarumieni. Zdejmujemy z patelni na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju i dodajemy pokrojony w półplastry por i pokrojone w słupki paprykę, marchewkę i cukinię. Smażymy przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie wbijamy na środek patelni 2 jajka i szybko mieszamy. Gdy jajka się zetną wrzucamy kurczaka i łączymy z resztą składników.
Dodajemy makakaron i wlewamy przygotowany sos Pad Thai. Dokładnie mieszamy składniki. Smażymy jeszcze przez 2–3 minuty, aby smaki się połączyły. Danie podajemy posypane prażonymi orzeszkami ziemnymi, świeżą kolendrą i kawałkami limonki. Gotowe... Smacznego :)