Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję specjalność kuchni hiszpańskiej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15668
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15668
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6367
Składniki
► Usunąć skórkę z kurczaka, przyprawić curry, papryką, solą, naszpikować częścią czosnku i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka na oleju aż bęndzie miękki i / odstawić /. ► Na tym samym oleju podsmażyć krewetki po około 2 minuty z każdej strony i / odstawić /. Do patelni najlepiej o wysokim brzegu wrzucić drobno pokrojoną cebulkę, resztę czosnku / smażyć /, następnie dosypać surowy ryż i jeszcze przez chwilę razem smażyć. ► Ryż dusimy podlewająć bullionem, bullion nie wlewamy od razu cały tylko po trochę jak wyparuje, dodająć curry, szafran, paprykę i posolić do smaku. Jak ryż jest prawie gotowy dodać kurczaka i krewetki. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 - 180C przez 20 minut / Termoobieg /.