Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję specjalność kuchni hiszpańskiej.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Składniki
► Usunąć skórkę z kurczaka, przyprawić curry, papryką, solą, naszpikować częścią czosnku i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka na oleju aż bęndzie miękki i / odstawić /. ► Na tym samym oleju podsmażyć krewetki po około 2 minuty z każdej strony i / odstawić /. Do patelni najlepiej o wysokim brzegu wrzucić drobno pokrojoną cebulkę, resztę czosnku / smażyć /, następnie dosypać surowy ryż i jeszcze przez chwilę razem smażyć. ► Ryż dusimy podlewająć bullionem, bullion nie wlewamy od razu cały tylko po trochę jak wyparuje, dodająć curry, szafran, paprykę i posolić do smaku. Jak ryż jest prawie gotowy dodać kurczaka i krewetki. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 - 180C przez 20 minut / Termoobieg /.