Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję specjalność kuchni hiszpańskiej.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421383
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421383
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
► Usunąć skórkę z kurczaka, przyprawić curry, papryką, solą, naszpikować częścią czosnku i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka na oleju aż bęndzie miękki i / odstawić /. ► Na tym samym oleju podsmażyć krewetki po około 2 minuty z każdej strony i / odstawić /. Do patelni najlepiej o wysokim brzegu wrzucić drobno pokrojoną cebulkę, resztę czosnku / smażyć /, następnie dosypać surowy ryż i jeszcze przez chwilę razem smażyć. ► Ryż dusimy podlewająć bullionem, bullion nie wlewamy od razu cały tylko po trochę jak wyparuje, dodająć curry, szafran, paprykę i posolić do smaku. Jak ryż jest prawie gotowy dodać kurczaka i krewetki. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 - 180C przez 20 minut / Termoobieg /.