Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1703
Dodano: 24.05.2011
Odsłon: 4739
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
► Udka umyć pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć udka na złotobrązowo / zdjąć mięso z udek /. ► Cebulę, czosnek drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. ► Do podsmażonego mięsa dodać paprykę, jak zmięknie dodać cebulę, czosnek i razem smażyć. ► Wsypać ryż, wymieszać i zasmażyć, przyprawić solą, pieprzem, dodać szafran / wymieszać /, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Przykryć patelnię pokrywką i gotować przez 35 minut na małym ogniu ( czasem mieszająć ) na 10 minut przed koncem gotowania dodać pokrojone pomidory i zielony groszek / wymieszać / i gotować do konca przewidzianego czasu. Można dodatkowo dodać krewetki i krązki kalmarów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 08 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Przepis jest bardzo dobry, polecam goraco. Prezentacja jednak nie za ciekawa.2 Kto głosował? | Odpowiedz

atka24 24 maja 2011Zgłoś do usunięcia
paella to nazwa hiszpanskiego dania, a "sarten" tzn patelnia1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 24 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ja tez dlugo juz mysle o tym...Chyba sie skusze,bo u Ciebie smakowicie!2 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 24 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Od jakiegoś czasu przymierzam się by coś takiego upitrasić:)2 Kto głosował? | Odpowiedz