Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znanym i tradycyjnym hiszpańskim daniem jest paella, co znaczy " patelnia ".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4878
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4878
Składniki
► Udka umyć pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć udka na złotobrązowo / zdjąć mięso z udek /. ► Cebulę, czosnek drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. ► Do podsmażonego mięsa dodać paprykę, jak zmięknie dodać cebulę, czosnek i razem smażyć. ► Wsypać ryż, wymieszać i zasmażyć, przyprawić solą, pieprzem, dodać szafran / wymieszać /, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Przykryć patelnię pokrywką i gotować przez 35 minut na małym ogniu ( czasem mieszająć ) na 10 minut przed koncem gotowania dodać pokrojone pomidory i zielony groszek / wymieszać / i gotować do konca przewidzianego czasu. Można dodatkowo dodać krewetki i krązki kalmarów.