Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znanym i tradycyjnym hiszpańskim daniem jest paella, co znaczy " patelnia ".
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8991
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1003
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 225
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8991
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1003
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 225
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 74
Składniki
► Udka umyć pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć udka na złotobrązowo / zdjąć mięso z udek /. ► Cebulę, czosnek drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. ► Do podsmażonego mięsa dodać paprykę, jak zmięknie dodać cebulę, czosnek i razem smażyć. ► Wsypać ryż, wymieszać i zasmażyć, przyprawić solą, pieprzem, dodać szafran / wymieszać /, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Przykryć patelnię pokrywką i gotować przez 35 minut na małym ogniu ( czasem mieszająć ) na 10 minut przed koncem gotowania dodać pokrojone pomidory i zielony groszek / wymieszać / i gotować do konca przewidzianego czasu. Można dodatkowo dodać krewetki i krązki kalmarów.