Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znanym i tradycyjnym hiszpańskim daniem jest paella, co znaczy " patelnia ".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Składniki
► Udka umyć pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć udka na złotobrązowo / zdjąć mięso z udek /. ► Cebulę, czosnek drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. ► Do podsmażonego mięsa dodać paprykę, jak zmięknie dodać cebulę, czosnek i razem smażyć. ► Wsypać ryż, wymieszać i zasmażyć, przyprawić solą, pieprzem, dodać szafran / wymieszać /, wlać bullion drobiowy i zagotować. ► Przykryć patelnię pokrywką i gotować przez 35 minut na małym ogniu ( czasem mieszająć ) na 10 minut przed koncem gotowania dodać pokrojone pomidory i zielony groszek / wymieszać / i gotować do konca przewidzianego czasu. Można dodatkowo dodać krewetki i krązki kalmarów.