Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałeczki kurczaka często goszczą na naszym stole. Można je jednak przygotować na mnóstwo sposobów, dzięki czemu za każdym razem smakują inaczej. Dziś wersja mocno ziołowa, z mnóstwem przypraw, a co za tym idzie- z całą gamą przenikających się aromatów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12925
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5883
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12925
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5883
Składniki
Cebulę posiekałam w piórka i dodałam do niej posiekane świeże zioła. Wszystko dokładnie wymieszałam, pałeczki natarłam solą i ułożyłam na cebuli. Obficie obsypałam je z obu stron przyprawami, wymieszałam z cebulą i odstawiłam na pół godziny do lodówki (najlepiej, gdyby mięsko przegryzło się w przyprawach przez noc).
Całość wrzuciłam do rękawa do pieczenia dolewając pół szklanki wody na dno worka (dzięki temu mięso nie wyschnie). Piekłam w 180 stopniach przez ok. 50 minut, na ostatnie 10-15 minut rozcięłam worek, by skórka dobrze się przypiekła.
Osobom na diecie polecam jedzenie bez skórki, zawsze to odrobina kalorii mniej:) Wytopiony tłuszczyk wraz z cebulką zlałam do słoiczka, będzie stanowił świetną bazę np. do bigosu czy mięsnego sosu. Smacznego drobiowego:)