Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie jednogarnkowe: pałki drobiowe smażone a następnie duszone z papryką, cebulą i pieczarkami na patelni. Możemy podawać z kaszą, ryżem, bagietką lub ziemniakami:)
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 621
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 621
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
Składniki
Pałki nacieramy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odkładamy w chłodne miejsce na godzinę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Lekko oprószamy przyprawami. Po ok. 5 min. smażenia warzywa i pieczarki zsuwamy na bok patelni robiąc miejsce na mięso: układamy pałki i obsmażamy na rumiano. Następnie wlewamy bulion i na średnim ogniu dusimy do miękkości mięsa i grzybów. Przez ten czas sos powinien odparować i zgęstnieć. Jeśli jednak tak się nie stanie możemy zagęścić sos mąką. Pałki z grzybami i warzywami możemy podawać z różnymi dodatkami ale najlepiej smakują z bagietką zanurzaną w sosie:)