Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki drobiowe w warzywach z patelni

Pałki drobiowe w warzywach z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 649 Ocena: 5621

Dodano:

Odsłon: 609

Proste i smaczne danie jednogarnkowe: pałki drobiowe smażone a następnie duszone z papryką, cebulą i pieczarkami na patelni. Możemy podawać z kaszą, ryżem, bagietką lub ziemniakami:)

Składniki

  • pałki drobiowe 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt duża
  • pieczarki 15 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 0,75 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka mielona do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pałki drobiowe w warzywach z patelni

Przygotowanie

  1. Pałki nacieramy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odkładamy w chłodne miejsce na godzinę.
    Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Lekko oprószamy przyprawami. Po ok. 5 min. smażenia warzywa i pieczarki zsuwamy na bok patelni robiąc miejsce na mięso: układamy pałki i obsmażamy na rumiano. Następnie wlewamy bulion i na średnim ogniu dusimy do miękkości mięsa i grzybów.
    Przez ten czas sos powinien odparować i zgęstnieć. Jeśli jednak tak się nie stanie możemy zagęścić sos mąką.
    Pałki z grzybami i warzywami możemy podawać z różnymi dodatkami ale najlepiej smakują z bagietką zanurzaną w sosie:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 26 stycznia Nie ma nic smaczniejszego jak warzywa i mieso i przyprawy, przechodzą swoimi smakami wzajemnie. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 25 stycznia W punkt, u mnie dzisiaj też pałki drobiowe :)Doskonałe danie. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń