Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 649 Ocena: 5621
Dodano: 25.01.2021
Odsłon: 609
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Pałki nacieramy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odkładamy w chłodne miejsce na godzinę.
Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Lekko oprószamy przyprawami. Po ok. 5 min. smażenia warzywa i pieczarki zsuwamy na bok patelni robiąc miejsce na mięso: układamy pałki i obsmażamy na rumiano. Następnie wlewamy bulion i na średnim ogniu dusimy do miękkości mięsa i grzybów.
Przez ten czas sos powinien odparować i zgęstnieć. Jeśli jednak tak się nie stanie możemy zagęścić sos mąką.
Pałki z grzybami i warzywami możemy podawać z różnymi dodatkami ale najlepiej smakują z bagietką zanurzaną w sosie:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Nie ma nic smaczniejszego jak warzywa i mieso i przyprawy, przechodzą swoimi smakami wzajemnie. Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 25 styczniaZgłoś do usunięcia
W punkt, u mnie dzisiaj też pałki drobiowe :)Doskonałe danie. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz