Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso marynowane w tej marynacie jest po upieczeniu chrupiące z wierzchu i niezwykle soczyste w środku. Przepis pochodzi z 462. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 162
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 116
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 59
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 162
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 116
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 59
Składniki
Do dużego naczynia wlać sos sojowy, sok z pomarańczy i miód. Dodać kurkumę i paprykę. Wlać oliwę i wymieszać.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć udka kurczaka. Przykryć i na godzinę wstawić do lodówki. Od czasu do czasu przemieszać.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Przełożyć do żaroodpornej foremki wysmarowanej masłem klarowanym. Dorzucić pokrojone morele. Na kapuście umieścić zamarynowane mięso. Polać marynatą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać tak długo, aż kurczak ładnie się zrumieni.
Przed podaniem można udekorować świeżym tymiankiem.