Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso marynowane w tej marynacie jest po upieczeniu chrupiące z wierzchu i niezwykle soczyste w środku. Przepis pochodzi z 462. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4410
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1359
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4410
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1359
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 337
Składniki
Do dużego naczynia wlać sos sojowy, sok z pomarańczy i miód. Dodać kurkumę i paprykę. Wlać oliwę i wymieszać.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć udka kurczaka. Przykryć i na godzinę wstawić do lodówki. Od czasu do czasu przemieszać.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Przełożyć do żaroodpornej foremki wysmarowanej masłem klarowanym. Dorzucić pokrojone morele. Na kapuście umieścić zamarynowane mięso. Polać marynatą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać tak długo, aż kurczak ładnie się zrumieni.
Przed podaniem można udekorować świeżym tymiankiem.