Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka pieczone w winie i świeżym rozmarynie.

Pałki kurczaka pieczone w winie i świeżym rozmarynie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 846

Delikatne mięso kurczaka zaostrzone czosnkiem i aromatem wina.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • pałki kurczaka 12 szt
  • 1 szkl.wina białego półwytrawnego
  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżka przyprawy .. złocisty kurczak
  • czosnek 5 ząbków
  • świeży rozmaryn kilka gałązek
  • Sól morska 1/2 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte pałki kurczaka zaprawić w winie,papryce,czosnku,w przyprawie do kurczaka,soli i rozmarynie.
    Odstawić na dwie godz.w chłodne miejsce.

    Piekarnik nagrzać do 190st.góra-dól włożyć pałki i zapiekać.
    W trakcie pieczenia obracać i polewać sosem jaki powstaje podczas pieczenia.
    Piec do miękkości mięsa.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń