Do góry
Przepis spons.

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka cayenne

Pałki z kurczaka cayenne

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 8828

Lekko ostre, soczyste podudzia kurczaka z delikatnie chrupiącą skórką, które przygotujesz zaledwie w 25 minut.

Składniki

  • 6-8 podudzi (pałek) z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka soli
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka umyj i osusz.

  2. Zrób marynatę - rozetrzyj przyprawy w moździerzu, dodaj do kurczaka olej i wsyp przyprawy.
    Dokładnie natrzyj marynatą mięso (szczególnie pod skórą) i zostaw je w chłodnym miejscu na co najmniej dwie godziny (a najlepiej na całą noc).

  3. Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C, wysuń z niego koszyk, włóż tam kurczaka i piecz przez 12 minut.

  4. Wyjmij koszyk, potrząśnij nim, aż pałki się przemieszczą, włóż z powrotem do Airfryera, zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejne 12 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń