Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre, soczyste podudzia kurczaka z delikatnie chrupiącą skórką, które przygotujesz zaledwie w 25 minut.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 494
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 151
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 200
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 494
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 151
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 200
Składniki
Pałki z kurczaka umyj i osusz.
Zrób marynatę - rozetrzyj przyprawy w moździerzu, dodaj do kurczaka olej i wsyp przyprawy. Dokładnie natrzyj marynatą mięso (szczególnie pod skórą) i zostaw je w chłodnym miejscu na co najmniej dwie godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C, wysuń z niego koszyk, włóż tam kurczaka i piecz przez 12 minut.
Wyjmij koszyk, potrząśnij nim, aż pałki się przemieszczą, włóż z powrotem do Airfryera, zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejne 12 minut.