Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre, soczyste podudzia kurczaka z delikatnie chrupiącą skórką, które przygotujesz zaledwie w 25 minut.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Pałki z kurczaka umyj i osusz.
Zrób marynatę - rozetrzyj przyprawy w moździerzu, dodaj do kurczaka olej i wsyp przyprawy. Dokładnie natrzyj marynatą mięso (szczególnie pod skórą) i zostaw je w chłodnym miejscu na co najmniej dwie godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C, wysuń z niego koszyk, włóż tam kurczaka i piecz przez 12 minut.
Wyjmij koszyk, potrząśnij nim, aż pałki się przemieszczą, włóż z powrotem do Airfryera, zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejne 12 minut.