Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad powstał z lenistwa... Przyprawić, upiec i z głowy :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4812
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4812
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Ziemniaki obrałem i pokroiłem na ósemki. Sól, rozmaryn, pieprz i słodką paprykę wymieszałem z olejem na następnie polałem ziemniaki i pałki z kurczaka. Ziemniaki i kurczak w osobnych pojemnikach. Ziemniaki polewam tylko trochę byle złapały olej, a kurczaka mocno całą resztą.
Na dnie naczynia żaroodpornego układam ziemniaki a następnie przykrywam je kurczakiem.
Piekłem około 60 minut w 180 stopniach pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia, aby kurczak się zarumienił. Przemycamy zdrowie. W oleju razem z przyprawami łątwo ukryć kurkumę, ostropest czy otręby...