Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad powstał z lenistwa... Przyprawić, upiec i z głowy :)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2581
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 577
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2581
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 577
Składniki
Ziemniaki obrałem i pokroiłem na ósemki. Sól, rozmaryn, pieprz i słodką paprykę wymieszałem z olejem na następnie polałem ziemniaki i pałki z kurczaka. Ziemniaki i kurczak w osobnych pojemnikach. Ziemniaki polewam tylko trochę byle złapały olej, a kurczaka mocno całą resztą.
Na dnie naczynia żaroodpornego układam ziemniaki a następnie przykrywam je kurczakiem.
Piekłem około 60 minut w 180 stopniach pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia, aby kurczak się zarumienił. Przemycamy zdrowie. W oleju razem z przyprawami łątwo ukryć kurkumę, ostropest czy otręby...