Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad powstał z lenistwa... Przyprawić, upiec i z głowy :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23101
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23101
Składniki
Ziemniaki obrałem i pokroiłem na ósemki. Sól, rozmaryn, pieprz i słodką paprykę wymieszałem z olejem na następnie polałem ziemniaki i pałki z kurczaka. Ziemniaki i kurczak w osobnych pojemnikach. Ziemniaki polewam tylko trochę byle złapały olej, a kurczaka mocno całą resztą.
Na dnie naczynia żaroodpornego układam ziemniaki a następnie przykrywam je kurczakiem.
Piekłem około 60 minut w 180 stopniach pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia, aby kurczak się zarumienił. Przemycamy zdrowie. W oleju razem z przyprawami łątwo ukryć kurkumę, ostropest czy otręby...