Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka pieczone w młodych ziemniakach i kapuście to idealna propozycja na dietetyczny, a zarazem sycący obiad. Polacy od lat uwielbiają drobiowe mięso za delikatny smak i niską cenę. Na Lubelszczyźnie ludzie mawiają, że „najlepsze danie to jednogarnkowe danie”. I tak w przypadku pałek z drobiowego mięsa otrzymasz w godzinę potrawę, której składniki zmieszczą się w jednej brytfance.
patelnia, garnek, deska do krojenia
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14303
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14303
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Składniki
Podgrzeje piekarnik do 180 stopni. Kurczaka najpierw obmyj, a następnie natrzyj solą, majerankiem, oraz papryką. Możesz komponować je zdowolnymi, ulubionymi smakami. Odstaw pałki kurczaka na 10 minut, aby drobiowe mięso wchłonęło dobrze przyprawy.
Obierz ziemniaki i pokrój je w niezbyt grube plastry. Obierz cebulę z zewnętrznych liści, są zbędne. Posiekaj w piórka kapustę, przekrój na pół i jedna z części tnij w podłużne paski.
Do naczynia żaroodpornego lub brytfanki wlej łyżkę oliwy lub roztopionego masła i dobrze wysmaruj. Włóż plasterki ziemniaków, kapustę, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie.