Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardziej aromatycznej i słonej odmianie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5118
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5118
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 190
Składniki
W miseczce wymieszaj olej, musztardę, curry oraz czosnek granulowany. Pałki z kurczaka posól i popieprz z każdej strony. Natrzyj je przygotowaną marynatą, dokładnie wcierając przyprawy w mięso. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły.
Po zamarynowaniu wyjmij pałki z lodówki. Każdą owiń plasterkiem boczku, starając się, aby boczek dobrze przylegał do mięsa. Jeśli boczek się rozwija, możesz zabezpieczyć go wykałaczką.
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Ułóż pałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na kratce piekarnika (pod kratką umieść blachę, aby spływał tłuszcz). Piecz przez 40-45 minut aż boczek stanie się chrupiący, a mięso dobrze wypieczone. Po upływie połowy czasu obróć pałki, aby równomiernie się przypiekły.