Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardziej aromatycznej i słonej odmianie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 217
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 217
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
W miseczce wymieszaj olej, musztardę, curry oraz czosnek granulowany. Pałki z kurczaka posól i popieprz z każdej strony. Natrzyj je przygotowaną marynatą, dokładnie wcierając przyprawy w mięso. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły.
Po zamarynowaniu wyjmij pałki z lodówki. Każdą owiń plasterkiem boczku, starając się, aby boczek dobrze przylegał do mięsa. Jeśli boczek się rozwija, możesz zabezpieczyć go wykałaczką.
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Ułóż pałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na kratce piekarnika (pod kratką umieść blachę, aby spływał tłuszcz). Piecz przez 40-45 minut aż boczek stanie się chrupiący, a mięso dobrze wypieczone. Po upływie połowy czasu obróć pałki, aby równomiernie się przypiekły.