Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w soku grejpfrutowym z dodatkiem miodu i sosu sojowego pałki są bardzo delikatne, miękkie o ciekawym ,wyrazistym smaku. Tak pieczone mięsko jest zdrowe, pożywne i po prostu bardzo smaczne. To idealna propozycja na obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Mięso myjemy i zalewamy sokiem wyciśniętym z grejpfrutów, odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso wyjmujemy z soku, posypujemy solą,pieprzem i papryką. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Do soku grejpfrutowego dajemy sok z cytryny, sos sojowy, miód, imbir, curry i kurkumę, mieszamy i podgrzewamy. Jeśli sosu wydaje nam się trochę mało można dolać odrobinę wody. Piekarnik ustawiamy na ok. 200 stopni. Naczynie do zapiekania wkładamy do piekarnika i podgrzewamy. Do podgrzanego naczynia wkładamy podsmażone pałki i zalewamy marynatą, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek w plaski i paprykę w paseczki. Pieczemy pod przykryciem ok. 50-60 minut. Po tym czasie odkrywamy, polewamy mięso sosem i jeszcze podpiekamy około 10-15 min. Mięso razem z warzywami układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Możemy podać z ryżem czy pieczonymi ziemniakami. Smacznego!