Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w soku grejpfrutowym z dodatkiem miodu i sosu sojowego pałki są bardzo delikatne, miękkie o ciekawym ,wyrazistym smaku. Tak pieczone mięsko jest zdrowe, pożywne i po prostu bardzo smaczne. To idealna propozycja na obiad.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Mięso myjemy i zalewamy sokiem wyciśniętym z grejpfrutów, odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso wyjmujemy z soku, posypujemy solą,pieprzem i papryką. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Do soku grejpfrutowego dajemy sok z cytryny, sos sojowy, miód, imbir, curry i kurkumę, mieszamy i podgrzewamy. Jeśli sosu wydaje nam się trochę mało można dolać odrobinę wody. Piekarnik ustawiamy na ok. 200 stopni. Naczynie do zapiekania wkładamy do piekarnika i podgrzewamy. Do podgrzanego naczynia wkładamy podsmażone pałki i zalewamy marynatą, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek w plaski i paprykę w paseczki. Pieczemy pod przykryciem ok. 50-60 minut. Po tym czasie odkrywamy, polewamy mięso sosem i jeszcze podpiekamy około 10-15 min. Mięso razem z warzywami układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Możemy podać z ryżem czy pieczonymi ziemniakami. Smacznego!