Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim znane i lubiane. Tak szybko jak pojawiają się na talerzu, tak szybko znikają. Soczyste pałki z kurczaka w słodkiej marynacie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9882
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5197
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9882
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5197
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Składniki
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy a następnie delikatnie nacinamy. Wkładamy do foliowego woreczka i zalewamy marynatą z miodu, musztardy, octu, oliwy oraz soli i pieprzu. Zakręcamy worek z kurczakiem i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni jeśli mamy opcje grillowania to używamy jeśli nie poradzimy sobie i bez niej. zalewamy marynatą. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 50-60 minut co jakiś czas mięso przekręcając RADY - Jeśli bardzo nam się spieszy mięso oczywiście może pobyć w marynacie krócej, wszystko zależy od upodobań i możliwości czasowych :) - naczynie przykrywamy a połowie czasu pieczenia uchylamy