Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim znane i lubiane. Tak szybko jak pojawiają się na talerzu, tak szybko znikają. Soczyste pałki z kurczaka w słodkiej marynacie.
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 913
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 249
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 65
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2906
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 913
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 249
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 65
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2906
Składniki
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy a następnie delikatnie nacinamy. Wkładamy do foliowego woreczka i zalewamy marynatą z miodu, musztardy, octu, oliwy oraz soli i pieprzu. Zakręcamy worek z kurczakiem i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni jeśli mamy opcje grillowania to używamy jeśli nie poradzimy sobie i bez niej. zalewamy marynatą. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 50-60 minut co jakiś czas mięso przekręcając RADY - Jeśli bardzo nam się spieszy mięso oczywiście może pobyć w marynacie krócej, wszystko zależy od upodobań i możliwości czasowych :) - naczynie przykrywamy a połowie czasu pieczenia uchylamy