Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku, pełne smaku pałki z kurczaka w chrupiącej panierce - to prosty sposób na wykorzystanie kurczaka na którym gotowaliśmy rosół. Świetnie sprawdzą się z dodatkiem ziemniaków oraz ulubionych surówek lub sałatek.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165612
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 398
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165612
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 398
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 102
Składniki
Pałki z kurczaka wyciągnąć z ugotowanego wcześniej rosołu i odsączyć. Jeśli nie mamy pałek z kurczaka z rosołu: Pałki oczyścić i umyć. Następnie włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 5 listków laurowych i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować ok. 30 minut. Ugotowane pałki wyjąć na durszlak do odsączenia i przestygnięcia.
Do jednej miseczki dodać 2 jajka i roztrzepać je ze sobą. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Na patelni podgrzać olej. Pałki z kurczaka obtaczać równomiernie najpierw w jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron, aż panierka pięknie się zarumieni. Smacznego!