Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku, pełne smaku pałki z kurczaka w chrupiącej panierce - to prosty sposób na wykorzystanie kurczaka na którym gotowaliśmy rosół. Świetnie sprawdzą się z dodatkiem ziemniaków oraz ulubionych surówek lub sałatek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Pałki z kurczaka wyciągnąć z ugotowanego wcześniej rosołu i odsączyć. Jeśli nie mamy pałek z kurczaka z rosołu: Pałki oczyścić i umyć. Następnie włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 5 listków laurowych i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować ok. 30 minut. Ugotowane pałki wyjąć na durszlak do odsączenia i przestygnięcia.
Do jednej miseczki dodać 2 jajka i roztrzepać je ze sobą. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Na patelni podgrzać olej. Pałki z kurczaka obtaczać równomiernie najpierw w jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron, aż panierka pięknie się zarumieni. Smacznego!