Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na marynatę pochodzi z angielskiej książki kulinarnej, zmieniłam tylko technologie i zamiast grila wstawiłam udka do piekarnika
Łyżka, łyżeczka, naczynie żaroodporne, naczynie z miarką
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6143
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29685
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6143
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29685
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w naczyniu oprócz wody. Wkładamy pałki i marynujemy przez kilka godzin.
Wykładamy na blachę lub naczynie żaroodporne, wlewamy wodę i obkładamy po wierzchu marynatą. Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.