Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacznie, zdrowo i szybko :) Pewnie nie raz zdarzyło Wam się sięgnąć po gotowe paluszki rybne, moje dzieci je bardzo lubią, dlatego również po nie sięgałam, często z braku czasu. Ale dzisiaj zapraszam na domową alternatywę. Robi się ją również bardzo szybko, a do tego są soczyste, otoczone chrupiącą panierką i co najważniejsze mamy stu procentową pewność co jemy. Jak widać same zalety :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mrożoną rybę opłukujemy wodą. Gdy troszkę odtaje kroimy na paski w wielkości 2 cm na 5 cm. Doprawiamy solą, pieprzem (stosunkowo obficie) i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku, posypujemy bułką tartą wymieszaną z miksowanymi płatkami owsianymi i obsmażymy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju (tylko do momentu zarumienienia). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w 170 stopniach przez ok. 20 min.
Ważne aby wybrać rybę bardzo dobrej jakości, wtedy mamy pewność, że ryba będzie bardzo soczysta.
Smacznego :)
:)