Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drozdzowe ciasto ze slonym nadzieniem, pieczone jak paczki na glebokim tluszczu- ma zylion kalorii, jesli ktos nie liczy, to zachecam :) z podanych skladnikow otrzymamy ok 10 sztuk wielkosci meskiej dloni
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3177
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3797
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3177
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3797
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1304
Składniki
Do miski wlac wymieszane ze soba mleko i wode, dodac drozdze, rozmieszac, aby nie bylo grudek. Dodac sol i cukier, wsypywac powoli make, zagniesc ciasto (nie za twarde, tak, by nie lepilo sie do rak). Odstawic ciasto w cieple miejsce do wyrosniecia (musi podwoic swoja objetosc).
Ciasto podzielic na 10 czesci, z kazdej uformowac kulke, rozwalkowac ja na placek, na polowe polozyc ketchup, przyprawy ser i wedline, przykryc druga polowa placka, zlepic widelcem (wyglad duzego pieroga ;-) ). gotowe panceroty odstawic do wyrosniecia na 15 min.
Zagrzac olej w plaskim, szerokim garnku (nie nagrzewac go bardzo mocno, bo panceroty sie spala), Samzyc je z obu stron na zloty kolor, po wyjeciu dobrze odsaczyc na sewetkach lub reczniku papierowym. Podawac z ketchupem badz sosem czosnkowym.