Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drozdzowe ciasto ze slonym nadzieniem, pieczone jak paczki na glebokim tluszczu- ma zylion kalorii, jesli ktos nie liczy, to zachecam :) z podanych skladnikow otrzymamy ok 10 sztuk wielkosci meskiej dloni
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Do miski wlac wymieszane ze soba mleko i wode, dodac drozdze, rozmieszac, aby nie bylo grudek. Dodac sol i cukier, wsypywac powoli make, zagniesc ciasto (nie za twarde, tak, by nie lepilo sie do rak). Odstawic ciasto w cieple miejsce do wyrosniecia (musi podwoic swoja objetosc).
Ciasto podzielic na 10 czesci, z kazdej uformowac kulke, rozwalkowac ja na placek, na polowe polozyc ketchup, przyprawy ser i wedline, przykryc druga polowa placka, zlepic widelcem (wyglad duzego pieroga ;-) ). gotowe panceroty odstawic do wyrosniecia na 15 min.
Zagrzac olej w plaskim, szerokim garnku (nie nagrzewac go bardzo mocno, bo panceroty sie spala), Samzyc je z obu stron na zloty kolor, po wyjeciu dobrze odsaczyc na sewetkach lub reczniku papierowym. Podawac z ketchupem badz sosem czosnkowym.