Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10229
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2858
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1970
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 751
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10229
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2858
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1970
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 751
Składniki
Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej, wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy. Ziemniaki wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony filet i wcześniej ugotowaną, podsmażoną na maśle z bułką tartą fasolkę szparagową. Smacznego :)