Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i fasolka szparagowa.

Bardzo lubię fasolkę szparagową, więc postanowiłam zrobić panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i duszoną fasolką szparagową :) Polecam :)
Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i fasolka szparagowa.
Składniki
- filet z kurczaka 1 cały
- jajka kurze 2 szt.
- Bułka tarta
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Ziemniaki 6 szt.
- fasolka szparagowa biała
- Koperek
Składniki
- filet z kurczaka 1 cały
- jajka kurze 2 szt.
- Bułka tarta
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Ziemniaki 6 szt.
- fasolka szparagowa biała
- Koperek

Etapy przygotowania
Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej, wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy z koprem i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony filet i wcześniej ugotowaną, podsmażoną fasolkę szparagową. Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1622

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 162

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21688
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1622

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 162

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21688



Składniki
- filet z kurczaka 1 cały
- jajka kurze 2 szt.
- Bułka tarta
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Ziemniaki 6 szt.
- fasolka szparagowa biała
- Koperek
Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej, wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy z koprem i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony filet i wcześniej ugotowaną, podsmażoną fasolkę szparagową. Smacznego :)