Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Pyszny obiad lub kolacja dla miłośników włoskich klimatów.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3237
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 808
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 288
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 218
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3237
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 808
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 288
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 218
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek obrany i pokrojony w plasterki. Na lekko podrumieniony czosnek dajemy rozmrożony szpinak i dusimy całość do odparowania płynu. Następnie wrzucamy pomidory suszone pokrojone w mniejsze kawałki i dwie łyżki zalewy z pomidorów suszonych. Wyłączamy ogień pod patelnią, wkładamy 2/3 fety, łączymy ze szpinakiem.
W dużym garnku gotujemy makaron do miękkości. Odcedzamy go, dwie- trzy łyżki wody zostawiamy. Wrzucamy makaron do patelni ze szpinakiem, wlewamy odłożoną wodę z gotowania makaronu. Podgrzewamy całość. Gotowy makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze. Przyozdabiamy pokruszoną fetą i listkami bazylii.
Papardelle ze szpinakiem i fetą gotowe!