Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2019
Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem pappardelle to prawdziwa uczta! Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1149
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 106
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1187
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1149
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 106
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1187
Składniki
• Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania • Połowę cebuli kroimy na drobne kawałki i podsmażymy na maśle aż się zarumieni • Łososia kroimy na plastry, dodajemy do smażonej cebuli i trzymamy kilka minut • Do łososia dolewamy śmietankę, dodajemy kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki, całość przyprawiamy
• Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu • Całość trzymamy razem jeszcze kilka minut, dodajemy liście rukoli, mieszamy i podajemy do stołu