Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2019
Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem pappardelle to prawdziwa uczta! Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 350
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 350
Składniki
• Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania • Połowę cebuli kroimy na drobne kawałki i podsmażymy na maśle aż się zarumieni • Łososia kroimy na plastry, dodajemy do smażonej cebuli i trzymamy kilka minut • Do łososia dolewamy śmietankę, dodajemy kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki, całość przyprawiamy
• Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu • Całość trzymamy razem jeszcze kilka minut, dodajemy liście rukoli, mieszamy i podajemy do stołu