Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mielonym mięsem, ryżem i pieczarkami to niezwykle smaczne danie na letni obiad lub dodatek do grilla. Taka propozycja z pewnością zrobi wrażenie na gościach i wszystkim posmakuje. Przygotowanie takiej papryki zajmie niewiele czasu i z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10359
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10359
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i starte pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, często mieszamy, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy.
Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Z każdej umytej papryki odcinamy górną część i usuwamy ze środka gniazda nasienne. Czapeczek nie wyrzucamy, zostawiamy je do przykrycia papryki.
W misce umieszczamy ryż, dodajemy mielone mięso, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, przecier pomidorowy oraz posiekaną pietruszkę, całość doprawimy solą, czarnym pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, wszystko dokładnie razem łączymy. Wydrążone papryki nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Na wierzchu każdej papryce umieszczamy żółty ser a wierzch przykrywamy ściętą czapeczką z papryki. Na spód naczynia wlewamy niewielką ilość wody. Tak przygotowane papryki pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C.