Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, zapiekane w piekarniku. Przepis jest super prosty, a papryki wyglądają i smakują niesamowicie…
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1338
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1338
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajko, przecier, cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez prasę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Farsz na razie odkładamy na bok.
Papryki myjemy, osuszamy następnie odcinamy kapelusze i pozbywamy się gniazd nasiennych. Na dno naczynia do zapiekania wlewamy olej i układamy oczyszczone papryki.
Wypełniamy farszem papryki, następnie posypujemy starym serem. Zakładamy kapelusze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na funkcji góra/dół w temperaturze 200 °C przez 45 minut. Gotowe…