Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, zapiekane w piekarniku. Przepis jest super prosty, a papryki wyglądają i smakują niesamowicie…
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3155
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6670
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3155
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6670
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Składniki
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajko, przecier, cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez prasę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Farsz na razie odkładamy na bok.
Papryki myjemy, osuszamy następnie odcinamy kapelusze i pozbywamy się gniazd nasiennych. Na dno naczynia do zapiekania wlewamy olej i układamy oczyszczone papryki.
Wypełniamy farszem papryki, następnie posypujemy starym serem. Zakładamy kapelusze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na funkcji góra/dół w temperaturze 200 °C przez 45 minut. Gotowe…