Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięso, które pozostało mi po ugotowaniu rosołu. Danie jest bardzo smaczne, sycące i nie wymaga innych dodatków.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7192
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1477
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36297
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7192
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1477
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36297
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę i zimny ryż, przyprawić. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki połączą się. Papryki myjemy i odcinamy górne części. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Faszerujemy papryki przygotowaną masą mięsno i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy odciętymi czubkami i spryskujemy delikatnie oliwą, rozprowadzamy ją po wierzchu. Do środka naczynia wlewamy niepełną szklankę wody. Pieczemy w 180°C przez 45 minut bez przykrycia. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem.