Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięso, które pozostało mi po ugotowaniu rosołu. Danie jest bardzo smaczne, sycące i nie wymaga innych dodatków.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę i zimny ryż, przyprawić. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki połączą się. Papryki myjemy i odcinamy górne części. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Faszerujemy papryki przygotowaną masą mięsno i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy odciętymi czubkami i spryskujemy delikatnie oliwą, rozprowadzamy ją po wierzchu. Do środka naczynia wlewamy niepełną szklankę wody. Pieczemy w 180°C przez 45 minut bez przykrycia. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem.