Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięso, które pozostało mi po ugotowaniu rosołu. Danie jest bardzo smaczne, sycące i nie wymaga innych dodatków.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5772
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1118
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1170
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5772
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1118
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1170
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę i zimny ryż, przyprawić. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki połączą się. Papryki myjemy i odcinamy górne części. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Faszerujemy papryki przygotowaną masą mięsno i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy odciętymi czubkami i spryskujemy delikatnie oliwą, rozprowadzamy ją po wierzchu. Do środka naczynia wlewamy niepełną szklankę wody. Pieczemy w 180°C przez 45 minut bez przykrycia. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem.