Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięso, które pozostało mi po ugotowaniu rosołu. Danie jest bardzo smaczne, sycące i nie wymaga innych dodatków.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336749
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423636
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336749
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423636
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę i zimny ryż, przyprawić. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki połączą się. Papryki myjemy i odcinamy górne części. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Faszerujemy papryki przygotowaną masą mięsno i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy odciętymi czubkami i spryskujemy delikatnie oliwą, rozprowadzamy ją po wierzchu. Do środka naczynia wlewamy niepełną szklankę wody. Pieczemy w 180°C przez 45 minut bez przykrycia. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem.