Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki obiad.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Składniki
Paprykę przekroić w łódeczki i delikatnie usunąć gniazda nasienne. Mięso przyprawić przyprawami: sól, pieprz, słodka papryka oraz łyżeczka ziół prowansalskich. Na koniec dodać jajko i wszystko wymieszać. Ziemniaczki pokroić na mniejsze kawałeczki i doprawić pozostałymi ziołami, oraz czosnkiem i odrobina oleju. Spód naczynia żaroodpornego wysmarować olejem, poukładać część ziemniaczków. Papryki faszerujemy mięsem mielonym i układamy na ziemniakach. Na górę papryki i po bokach układamy resztę ziemniaków i zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkrywamy naczynie i podpiekamy jeszcze ok 15 minut aby ziemniaki się zarumieniły. Po upieczeniu posypujemy zieloną pietruszką.