Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, smaczne, łatwe,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Składniki
Przygotować farsz: szpinak dusić kilka minut na 2 łyżkach oleju, dodać obrany i zmiażdżony czosnek.
Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić klika minut.
Mięso i ser, pokroić w drobną kostkę. Połączyć pieczarki, mięso, szpinak, ser doprawić solą, pieprzem i oregano.
Z papryk ściąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i napełnić farszem.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć papryki, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-50 minut w temperaturze 180*C. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.