Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe, smaczne, łatwe,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20721
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9543
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2094
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 363
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20721
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9543
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2094
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 363
Składniki
Przygotować farsz: szpinak dusić kilka minut na 2 łyżkach oleju, dodać obrany i zmiażdżony czosnek.
Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić klika minut.
Mięso i ser, pokroić w drobną kostkę. Połączyć pieczarki, mięso, szpinak, ser doprawić solą, pieprzem i oregano.
Z papryk ściąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i napełnić farszem.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć papryki, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-50 minut w temperaturze 180*C. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.