Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykarz z paroweczkami wiedenskimi

Paprykarz z paroweczkami wiedenskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3498

Dodano:

Odsłon: 2428

Przepyszne, wyjatkowy smak, bardzo bogate w witaminy, ja zawsze na drugi dzien ladnie wygladam :-))

Składniki

  • paryka slodka, czerwona, 2 kg
  • cebula, 2 duze
  • olej rzepakowy, 150 gram
  • suszona pietruszka zielona, suszony szczypiorek, wg uznania
  • Kucharek lub Vegeta, pieprz, wg uznania
  • paroweczki wiedenskie, 50 dag
  • czosnek, 2 zabki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Paprykarz z paroweczkami wiedenskimi

Przygotowanie

  1. papryke i cebule oczyscic, pokroic i dusic na oleju, wstepnie podlac woda, doprawic przyprawami, dodac czosnek.

  2. Po Ok. 30 min. dodac pokrojone w krazki parowki (grub ok. 2 cm) Nalezy dusic do momentu, az papryka bedzie miekka.

  3. A teraz palaszujemy z chlebkiem pelnoziarnistym, ktory nalezy posmarowac prawdziwym maselkiem. Zycze smacznego :-)) Bardzo, bardzo dooooooooobre.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń