Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1136
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1136
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
podsmazyc na 2 lyzkach oleju posiekana drobno cebulke, dodac pol szklanki wody i mieso, smazyc na wolnym ogniu dopoki nie wyparuje cala woda. pod koniec smazenia dodac sol, pieprz i slodka, mielona papryke. dodac do miesa ryz.
papryke umyc, usunac gniazda nasienne. papryki faszerowac masa miesna, ukladac ciasno w garnku. zalac woda, gotowac do miekkosci, na koncu gotowania dodac zasmazke; na oleju podsmazyc make, dodac przecier pomidorowy.
smacznego :)