Do góry

Dania główne Przepis na:

papryki faszerowane

papryki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5312

Dodano:

Odsłon: 930

pyszne, aromatyczne,pozywne

Składniki

  • papryka zielona, 10 szt
  • mieso mielone, 0,5 kg
  • ryz, 1/2 szklanki
  • cebula, 1 szt
  • olej, 4 lyzki
  • przecier pomidorowy, 1 kartonik
  • maka, 2 lyzki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
papryki faszerowane

Przygotowanie

  1. podsmazyc na 2 lyzkach oleju posiekana drobno cebulke, dodac pol szklanki wody i mieso, smazyc na wolnym ogniu dopoki nie wyparuje cala woda. pod koniec smazenia dodac sol, pieprz i slodka, mielona papryke. dodac do miesa ryz.

  2. papryke umyc, usunac gniazda nasienne. papryki faszerowac masa miesna, ukladac ciasno w garnku. zalac woda, gotowac do miekkosci, na koncu gotowania dodac zasmazke; na oleju podsmazyc make, dodac przecier pomidorowy.

  3. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń