Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 536
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 160
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 536
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 160
Składniki
Kaszę ugotuj, przestudź. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Papryki przetnij na pół, oczyść z nasion. Przecier wymieszaj z 1/2 szklanki wody i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw do smaku. Przelej do naczynia żaroodpornego.
Mięso wymieszaj z kaszą i cebulą ( razem z olejem ze smażenia), przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Nafaszeruj papryki. Ułóż w naczyniu do zapiekania. przykryj folią aluminiową, zapiekaj przez 40 minut w temp. 180 st. C