Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 84
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 84
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Kaszę ugotuj, przestudź. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Papryki przetnij na pół, oczyść z nasion. Przecier wymieszaj z 1/2 szklanki wody i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw do smaku. Przelej do naczynia żaroodpornego.
Mięso wymieszaj z kaszą i cebulą ( razem z olejem ze smażenia), przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Nafaszeruj papryki. Ułóż w naczyniu do zapiekania. przykryj folią aluminiową, zapiekaj przez 40 minut w temp. 180 st. C