Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki z nadzieniem bez mięsa, ale za to z kaszą, soczewicą i dynią.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1897
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5708
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1897
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5708
Składniki
Papryki myjemy i suszymy. Obcinamy każdej górę i delikatnie łyżką wydrążamy z pestek. Na blasze wyłożonej folią układamy papryki pionowo (na zrobiłam jeszcze rusztowanie z folii). Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Po minucie dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę smażymy. Teraz dodajemy kaszę i soczewicę oraz koncentrat i przyprawy. Zalewamy szklaną wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając. Kasza będzie wciągać wodę, więc trzeba pilnować i co jakiś czas dolewać wody. Dusimy do momentu, aż kasza i soczewica będą miękkie. Farsz nie może być bardzo mokry, aby nie wypływał z papryk.
Nakładamy farsz i przykrywamy papryki odciętymi wcześniej "pokrywkami" Papryki pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.