Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki z nadzieniem bez mięsa, ale za to z kaszą, soczewicą i dynią.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254148
Polecam.
Odsłon: 1513
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254148
Polecam.
Odsłon: 1513
Składniki
Papryki myjemy i suszymy. Obcinamy każdej górę i delikatnie łyżką wydrążamy z pestek. Na blasze wyłożonej folią układamy papryki pionowo (na zrobiłam jeszcze rusztowanie z folii). Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Po minucie dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę smażymy. Teraz dodajemy kaszę i soczewicę oraz koncentrat i przyprawy. Zalewamy szklaną wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając. Kasza będzie wciągać wodę, więc trzeba pilnować i co jakiś czas dolewać wody. Dusimy do momentu, aż kasza i soczewica będą miękkie. Farsz nie może być bardzo mokry, aby nie wypływał z papryk.
Nakładamy farsz i przykrywamy papryki odciętymi wcześniej "pokrywkami" Papryki pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.