Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczki napełniane mięsem mielonym zapiekane z serem.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 198
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 198
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski.
2. 1 cebulę obieramy, drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Wsypujemy tymianek . 4. Doprawiamy solą.
5. Wsypujemy bułkę tartą.
6. Wbijamy jajka.
7. Dodajemy chili oraz paprykę.
8. Wyrabiamy masę mięsną.
9. Z papryk usuwamy gniazda. 10. Kroimy na 2 grube pierścienie, powinno się uzyskać 2 pierścienie z każdej papryki.
11. Umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Napełniamy mięsem. 13. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 ̊C.
14. Po tym czasie wyjmujemy, nakładamy ketchup.
15. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy. 16. Cebulą posypujemy ketchup. 17. Ponownie zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
18. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach, przed końcem pieczenia posypujmy wierzch papryk.
19. Przed podanie posypujemy szczypiorkiem drobno posiekanym. 20. Danie gotowe. 21. Smacznego