Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy dodamy ją bezpośrednio do gulaszu , zupy gulaszowej czy innych potraw jej proszkowy smak niestety będzie wyczuwalny w naszym daniu . Jak to zmienić ?
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Potrzebujesz tylko : * Paprykę mieloną słodką * Olej roślinny lub masło klarowane * Patelnia . Na patelni rozgrzewam 3 łyżki wybranego tłuszczu . Gorący tłuszcz zdejmuję z ognia . Dodaję 3 łyżki mielonej słodkiej papryki , mieszam , wstawiam na malutki ogień i mieszając doprowadzam do wrzenia . Po około 3-4 minutach ściągam z ognia , dolewam zimnego bulionu lub zimnej wody , tyle aby zasmażkę rozrzedzić , ale nie aby była wodnista . Tak przygotowaną wlewam do gorącej zupy . Tak przygotowana zasmażka z mielonej papryki nada naszym daniom wyjątkowy smak . https://www.malgoskawkuchni.com