Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy dodamy ją bezpośrednio do gulaszu , zupy gulaszowej czy innych potraw jej proszkowy smak niestety będzie wyczuwalny w naszym daniu . Jak to zmienić ?
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93428
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1566
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93428
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1566
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Składniki
Potrzebujesz tylko : * Paprykę mieloną słodką * Olej roślinny lub masło klarowane * Patelnia . Na patelni rozgrzewam 3 łyżki wybranego tłuszczu . Gorący tłuszcz zdejmuję z ognia . Dodaję 3 łyżki mielonej słodkiej papryki , mieszam , wstawiam na malutki ogień i mieszając doprowadzam do wrzenia . Po około 3-4 minutach ściągam z ognia , dolewam zimnego bulionu lub zimnej wody , tyle aby zasmażkę rozrzedzić , ale nie aby była wodnista . Tak przygotowaną wlewam do gorącej zupy . Tak przygotowana zasmażka z mielonej papryki nada naszym daniom wyjątkowy smak . https://www.malgoskawkuchni.com