Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy kochamy ... z kurczakiem smakuje nieziemsko =)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kurczaka. Całość posypujemy przyprawą gyros. Mieszamy delikatnie. Chwilę smażmy, dodajemy starty ząbek czosnku, słodką czerwoną paprykę, mieszamy i smażmy. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Po chwili smażenia ściągamy z patelni. sos czosnkowy: obieramy ząbki czosnku i ścieramy na tarce (używam takiej do sera), dodajemy majonez i jogurt naturalny. Całość doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Kurczaka podajemy polanego sosem.