Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-01-2018
W mojej kuchni bardzo cenię proste, szybkie w przygotowaniu oraz smaczne rozwiązania. Lubię mięso, a najbardziej drób który najczęściej gości na moim stole, ponieważ dostarcza mi wysokiej porcji białka. Dzisiaj na obiad wprosił się indyk i tak powstały soczyste i delikatne roladki gotowane na parze z farszem grzybowym, których smak podkreśla kremowy sos śmietanowo - pieczarkowy.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 57
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 57
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą, aby uniknąć rozerwania się mięsa. Sznycle oprószamy solą oraz pieprzem i odstawiamy na chwilę.
Pokrojoną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posypujemy delikatnie solą, aby szybciej puściły wodę oraz pozostały jędrne i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody.
Część farszu studzimy, nakładamy na sznycle, zawijamy w roladki, które otaczamy folią spożywczą i gotujemy na parze około 25 do 30 minut.
Do pozostałej części farszu dodajemy śmietanę, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, dodajemy ugotowane na parze roladki i dusimy razem jeszcze przez 1 minutę.
Całość idealnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą lub ryżem, a także świeżymi surówkami. Życzę smacznego! :)