Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i aromatycznego łososia podawanego na poduszce szpinakowej w stylu parmeńskim. Całość dopełnia puree jaglane.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na porcje, które oprószamy solą, grubo mielonym pieprzem oraz mielonym kminkiem. Na tak przygotowane filety układamy plaster masła i parujemy około 6 minut.
Przygotowanie szpinaku: Szpinak rozmrażamy na rozgrzanym maśle i chwilę smażymy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę zabki czosnku, 2 łyżki jogurtu, cukier trzcinowy oraz kminek i dusimy całość około 5 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy starty parmezan i 1 łyżkę startych orzechów włoskich - dokładnie mieszamy.
Gotowego łososia układamy na szpinakowej poduszce. Całość świetnie dopełni puree z kaszy jaglanej. Życzę smacznego! :)