Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i aromatycznego łososia podawanego na poduszce szpinakowej w stylu parmeńskim. Całość dopełnia puree jaglane.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8927
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8035
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8927
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8035
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na porcje, które oprószamy solą, grubo mielonym pieprzem oraz mielonym kminkiem. Na tak przygotowane filety układamy plaster masła i parujemy około 6 minut.
Przygotowanie szpinaku: Szpinak rozmrażamy na rozgrzanym maśle i chwilę smażymy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę zabki czosnku, 2 łyżki jogurtu, cukier trzcinowy oraz kminek i dusimy całość około 5 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy starty parmezan i 1 łyżkę startych orzechów włoskich - dokładnie mieszamy.
Gotowego łososia układamy na szpinakowej poduszce. Całość świetnie dopełni puree z kaszy jaglanej. Życzę smacznego! :)