Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i aromatycznego łososia podawanego na poduszce szpinakowej w stylu parmeńskim. Całość dopełnia puree jaglane.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na porcje, które oprószamy solą, grubo mielonym pieprzem oraz mielonym kminkiem. Na tak przygotowane filety układamy plaster masła i parujemy około 6 minut.
Przygotowanie szpinaku: Szpinak rozmrażamy na rozgrzanym maśle i chwilę smażymy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę zabki czosnku, 2 łyżki jogurtu, cukier trzcinowy oraz kminek i dusimy całość około 5 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy starty parmezan i 1 łyżkę startych orzechów włoskich - dokładnie mieszamy.
Gotowego łososia układamy na szpinakowej poduszce. Całość świetnie dopełni puree z kaszy jaglanej. Życzę smacznego! :)