Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i aromatycznego łososia podawanego na poduszce szpinakowej w stylu parmeńskim. Całość dopełnia puree jaglane.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 196
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 196
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na porcje, które oprószamy solą, grubo mielonym pieprzem oraz mielonym kminkiem. Na tak przygotowane filety układamy plaster masła i parujemy około 6 minut.
Przygotowanie szpinaku: Szpinak rozmrażamy na rozgrzanym maśle i chwilę smażymy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę zabki czosnku, 2 łyżki jogurtu, cukier trzcinowy oraz kminek i dusimy całość około 5 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy starty parmezan i 1 łyżkę startych orzechów włoskich - dokładnie mieszamy.
Gotowego łososia układamy na szpinakowej poduszce. Całość świetnie dopełni puree z kaszy jaglanej. Życzę smacznego! :)