Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Wykonane w domowych warunkach są najlepsze.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17857
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 480
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5622
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2892
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17857
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 480
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5622
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2892
Składniki
Przygotowanie sosu: masło roztapiamy na patelni, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy, wsypujemy mąkę i mieszając, podsmażamy. Rozprowadzamy bulionem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i musztardą. Gotujemy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy śmietanę, chrzan (obcjonalnie) i mieszamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Wkładamy parówki do gorącego sosu musztardowego i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy, nie gotujemy. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Uwagi: Parówki nie gotujemy tylko zaparzamy w gorącym sosie 5-10 minut. Jak kto lubi, można dodać tarty chrzan lub dobrej jakości, ze słoiczka. Najbardziej smakują z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty.