Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Wykonane w domowych warunkach są najlepsze.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1589
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4433
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1589
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4433
Składniki
Przygotowanie sosu: masło roztapiamy na patelni, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy, wsypujemy mąkę i mieszając, podsmażamy. Rozprowadzamy bulionem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i musztardą. Gotujemy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy śmietanę, chrzan (obcjonalnie) i mieszamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Wkładamy parówki do gorącego sosu musztardowego i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy, nie gotujemy. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Uwagi: Parówki nie gotujemy tylko zaparzamy w gorącym sosie 5-10 minut. Jak kto lubi, można dodać tarty chrzan lub dobrej jakości, ze słoiczka. Najbardziej smakują z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty.