Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie dla osob lubiacych gotowac. Sporo pracy, jednak bardzo zdrowe i pyszne. Polecam serdecznie.
Na duzej patelni, wraz z dodatkiem masla, smazymy pokrojone pomidory z lyzeczka bazylii, szczypty oregano, Kucharka, czarnego pieprzu, kurkumy i czarnuszki. Smazymy dlugo - ok. 1 godziny.
Na drugiej patelni smazymy na smalcu 2 spore cebule pokrojone w piorka, seler, pietruszke i marchewke, pokrojone w paseczki, wraz z dodatkiem kucharka.
Z miesa mielonego wraz z 1 jakiem, 2 lyzkami manny, podsmazona, drobno pokrojona cebulka (+Kucharek, pieprz), formujemy pulpeciki, ktore obtaczamy w mace i lekko podsazamy na smalcu z obu stron. Potem dodatkowo beda sie one gotowac jeszcze 10 minut w juz gotowej passacie.
Pomidory smazone oraz smazone warzywa dajemy do przecieraka i przecieramy na srednich oczkach. Kto nie ma, uzywa durszlaka i lyzki drewnianej, lecz bedzie to sporo pracy kosztowalo.
Tak przetarta passate wlewamy do garnka, dodajemy troche wody, gotujemy wraz z podsmazonymi pulpetami.
Juz po ugotowaniu pulpetow i zdjeciu z ognia, zabielamy 100 gr smietanki.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotujemy brazowy makaron (al dente).
Podajemy makaron razem z passata i pulpetami.
O RANY!!! Ile bylo z tym pracy!! A teraz 10 minut jedzenia - ale za to jaka przyjemnosc, jaki smak i bomba vitaminowa.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SZALONYCH KUCHARZY!!
Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidoro...
Odsłon: 5298
Troche to pracochlonne, ale jesli ktos lubi gotowac, to warto sie pokusic. Py...
Odsłon: 3463
Pomimo tego, że muszę trzymać dietę, może nie całkowicie bezmięsną, to na pew...
Odsłon: 2981
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 186
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 117
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 186
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 117
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Składniki
Na duzej patelni, wraz z dodatkiem masla, smazymy pokrojone pomidory z lyzeczka bazylii, szczypty oregano, Kucharka, czarnego pieprzu, kurkumy i czarnuszki. Smazymy dlugo - ok. 1 godziny. Na drugiej patelni smazymy na smalcu 2 spore cebule pokrojone w piorka, seler, pietruszke i marchewke, pokrojone w paseczki, wraz z dodatkiem kucharka. Z miesa mielonego wraz z 1 jakiem, 2 lyzkami manny, podsmazona, drobno pokrojona cebulka (+Kucharek, pieprz), formujemy pulpeciki, ktore obtaczamy w mace i lekko podsazamy na smalcu z obu stron. Potem dodatkowo beda sie one gotowac jeszcze 10 minut w juz gotowej passacie. Pomidory smazone oraz smazone warzywa dajemy do przecieraka i przecieramy na srednich oczkach. Kto nie ma, uzywa durszlaka i lyzki drewnianej, lecz bedzie to sporo pracy kosztowalo. Tak przetarta passate wlewamy do garnka, dodajemy troche wody, gotujemy wraz z podsmazonymi pulpetami. Juz po ugotowaniu pulpetow i zdjeciu z ognia, zabielamy 100 gr smietanki.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotujemy brazowy makaron (al dente). Podajemy makaron razem z passata i pulpetami. O RANY!!! Ile bylo z tym pracy!! A teraz 10 minut jedzenia - ale za to jaka przyjemnosc, jaki smak i bomba vitaminowa. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SZALONYCH KUCHARZY!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 409