Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie dla osob lubiacych gotowac. Sporo pracy, jednak bardzo zdrowe i pyszne. Polecam serdecznie.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Składniki
Na duzej patelni, wraz z dodatkiem masla, smazymy pokrojone pomidory z lyzeczka bazylii, szczypty oregano, Kucharka, czarnego pieprzu, kurkumy i czarnuszki. Smazymy dlugo - ok. 1 godziny. Na drugiej patelni smazymy na smalcu 2 spore cebule pokrojone w piorka, seler, pietruszke i marchewke, pokrojone w paseczki, wraz z dodatkiem kucharka. Z miesa mielonego wraz z 1 jakiem, 2 lyzkami manny, podsmazona, drobno pokrojona cebulka (+Kucharek, pieprz), formujemy pulpeciki, ktore obtaczamy w mace i lekko podsazamy na smalcu z obu stron. Potem dodatkowo beda sie one gotowac jeszcze 10 minut w juz gotowej passacie. Pomidory smazone oraz smazone warzywa dajemy do przecieraka i przecieramy na srednich oczkach. Kto nie ma, uzywa durszlaka i lyzki drewnianej, lecz bedzie to sporo pracy kosztowalo. Tak przetarta passate wlewamy do garnka, dodajemy troche wody, gotujemy wraz z podsmazonymi pulpetami. Juz po ugotowaniu pulpetow i zdjeciu z ognia, zabielamy 100 gr smietanki.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotujemy brazowy makaron (al dente). Podajemy makaron razem z passata i pulpetami. O RANY!!! Ile bylo z tym pracy!! A teraz 10 minut jedzenia - ale za to jaka przyjemnosc, jaki smak i bomba vitaminowa. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SZALONYCH KUCHARZY!!