Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad. Pasta doskonale też sprawdza się jako smarowidło do pieczywa.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Składniki
Ryż gotować ok. 20 minut. Cukinie i cebule pokroić w kostkę. Na patelni delikatnie zeszklić cebulę z 2 łyżkami oleju. Dodać cukinię, przeciśnięty czosnek, smażyć na małym ogniu ok. 8 minut.
Potem zblendować z pomidorami i pestkami słonecznika, płatkami i doprawić pieprzem. Na patelnię po cukinii, wrzucić odcedzony ryż, pastę, podgrzać mieszając.
Można podawać z natką pietruszki.