Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad. Pasta doskonale też sprawdza się jako smarowidło do pieczywa.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 233
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 56
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 886
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 929
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 233
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 56
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 886
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 929
Składniki
Ryż gotować ok. 20 minut. Cukinie i cebule pokroić w kostkę. Na patelni delikatnie zeszklić cebulę z 2 łyżkami oleju. Dodać cukinię, przeciśnięty czosnek, smażyć na małym ogniu ok. 8 minut.
Potem zblendować z pomidorami i pestkami słonecznika, płatkami i doprawić pieprzem. Na patelnię po cukinii, wrzucić odcedzony ryż, pastę, podgrzać mieszając.
Można podawać z natką pietruszki.