Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad. Pasta doskonale też sprawdza się jako smarowidło do pieczywa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11602
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5528
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13715
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11602
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5528
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13715
Składniki
Ryż gotować ok. 20 minut. Cukinie i cebule pokroić w kostkę. Na patelni delikatnie zeszklić cebulę z 2 łyżkami oleju. Dodać cukinię, przeciśnięty czosnek, smażyć na małym ogniu ok. 8 minut.
Potem zblendować z pomidorami i pestkami słonecznika, płatkami i doprawić pieprzem. Na patelnię po cukinii, wrzucić odcedzony ryż, pastę, podgrzać mieszając.
Można podawać z natką pietruszki.