Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym tygodniu też tak macie? No jakaś tragedia ze wstawaniem i wyrobieniem się do pracy na 14tą! No i co? Pierogi miały być, wyszły paszteciki ;)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 279
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 316
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 171
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 140
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2717
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 279
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 316
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 171
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 140
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2717
Składniki
Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie dodajemy pokrojone w kostkę bataty, marchew. Gotujemy do miękkości warzyw, płyn redukujemy. Całość przepuszczamy przez maszynkę o najmniejszych oczkach. Do smaku doprawiamy estragonem, solą oraz pieprzem. Andruty lekko zwilżamy zimną wodą, nakładamy farsz pozostawiając 2 cm bez od jednego boku (dłuższego). Następnie zwijamy w roladki, obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.