Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie oto paszteciki do barszczyki przygotowałam z ciasta krucho - drożdżowego które zmrażam i w razie potrzeby wyjmuję i gotowe. Na farsz wykorzystałam mięso z rosołu. Wyszły bardzo smaczne.
blaszka , papier do pieczenia, nóż, szklanka, miska,
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Ciasto; Drożdże zasypać cukrem i zaczekać aż się rozpuszczą. Pozostałe składniki mieszać tak jak na ciasto kruche czyli siekać nożem i w między czasie dodawać rozpuszczone drożdże. Po wyrobieniu zamrozić tyle ile chcemy , a pozostałe pozostawić do wyrośnięcia i wtedy formujemy co chcemy, np. kulebiaki, paszteciki, ciasteczka itp. może też być spodem do pizzy. Farsz; Na patelni z olejem zeszklić obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkloną cebulę przełożyć do miski, a na tej samej patelni smażyć mieszając co chwilę aż do odparowania przez ok. 10 minut pokrojone w plasterki oczyszczone pieczarki. Następnie dodać masło, szczyptę soli i smażyć jeszcze przez kilka minut. Mięso wyjęte z rosołu zmielić w maszynce razem z podsmażonymi pieczarkami i z cebulą, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę . Masę mięsną doprawić przyprawami u mnie solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową oraz majerankiem. Wyrabiać do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto rozwałkować rozłożyć farsz , zwinąć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40 minut. po upieczeniu pokroić w grubsze plastry. Podawać z barszczykiem.