Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie oto paszteciki do barszczyki przygotowałam z ciasta krucho - drożdżowego które zmrażam i w razie potrzeby wyjmuję i gotowe. Na farsz wykorzystałam mięso z rosołu. Wyszły bardzo smaczne.
blaszka , papier do pieczenia, nóż, szklanka, miska,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Ciasto; Drożdże zasypać cukrem i zaczekać aż się rozpuszczą. Pozostałe składniki mieszać tak jak na ciasto kruche czyli siekać nożem i w między czasie dodawać rozpuszczone drożdże. Po wyrobieniu zamrozić tyle ile chcemy , a pozostałe pozostawić do wyrośnięcia i wtedy formujemy co chcemy, np. kulebiaki, paszteciki, ciasteczka itp. może też być spodem do pizzy. Farsz; Na patelni z olejem zeszklić obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkloną cebulę przełożyć do miski, a na tej samej patelni smażyć mieszając co chwilę aż do odparowania przez ok. 10 minut pokrojone w plasterki oczyszczone pieczarki. Następnie dodać masło, szczyptę soli i smażyć jeszcze przez kilka minut. Mięso wyjęte z rosołu zmielić w maszynce razem z podsmażonymi pieczarkami i z cebulą, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę . Masę mięsną doprawić przyprawami u mnie solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową oraz majerankiem. Wyrabiać do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto rozwałkować rozłożyć farsz , zwinąć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40 minut. po upieczeniu pokroić w grubsze plastry. Podawać z barszczykiem.