Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie oto paszteciki do barszczyki przygotowałam z ciasta krucho - drożdżowego które zmrażam i w razie potrzeby wyjmuję i gotowe. Na farsz wykorzystałam mięso z rosołu. Wyszły bardzo smaczne.
blaszka , papier do pieczenia, nóż, szklanka, miska,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Ciasto; Drożdże zasypać cukrem i zaczekać aż się rozpuszczą. Pozostałe składniki mieszać tak jak na ciasto kruche czyli siekać nożem i w między czasie dodawać rozpuszczone drożdże. Po wyrobieniu zamrozić tyle ile chcemy , a pozostałe pozostawić do wyrośnięcia i wtedy formujemy co chcemy, np. kulebiaki, paszteciki, ciasteczka itp. może też być spodem do pizzy. Farsz; Na patelni z olejem zeszklić obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkloną cebulę przełożyć do miski, a na tej samej patelni smażyć mieszając co chwilę aż do odparowania przez ok. 10 minut pokrojone w plasterki oczyszczone pieczarki. Następnie dodać masło, szczyptę soli i smażyć jeszcze przez kilka minut. Mięso wyjęte z rosołu zmielić w maszynce razem z podsmażonymi pieczarkami i z cebulą, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę . Masę mięsną doprawić przyprawami u mnie solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową oraz majerankiem. Wyrabiać do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto rozwałkować rozłożyć farsz , zwinąć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40 minut. po upieczeniu pokroić w grubsze plastry. Podawać z barszczykiem.