Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki pasztet. Może być podany jako przystawka lub jako danie główne. jest bardzo pyszny zarówno sam, jak i w towarzystwie sosu chrzanowego z ziemniaczkami.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Pietruszkę i marchewkę obrać, ugotować do miękkości. Odstawić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć kilka minut w mleku, po czym dobrze odcisnąć. Filety rybne umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić wraz z warzywami, bułką w maszynce do mielenia mięsa. Powstałą masę wymieszać z jajkami i chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masa nie może być zbyt mdła, warto ją dobrze doprawić. Następnie masę pasztetową przełożyć do prostokątnej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Piec 1 godzinę aż pasztet ładnie się przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika pasztet przygnieść z góry i odstawić na noc do przestygnięcia.