Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki pasztet. Może być podany jako przystawka lub jako danie główne. jest bardzo pyszny zarówno sam, jak i w towarzystwie sosu chrzanowego z ziemniaczkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5672
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1137
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5672
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1137
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1557
Składniki
Pietruszkę i marchewkę obrać, ugotować do miękkości. Odstawić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć kilka minut w mleku, po czym dobrze odcisnąć. Filety rybne umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić wraz z warzywami, bułką w maszynce do mielenia mięsa. Powstałą masę wymieszać z jajkami i chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masa nie może być zbyt mdła, warto ją dobrze doprawić. Następnie masę pasztetową przełożyć do prostokątnej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Piec 1 godzinę aż pasztet ładnie się przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika pasztet przygnieść z góry i odstawić na noc do przestygnięcia.