Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki pasztet. Może być podany jako przystawka lub jako danie główne. jest bardzo pyszny zarówno sam, jak i w towarzystwie sosu chrzanowego z ziemniaczkami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8306
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8306
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Pietruszkę i marchewkę obrać, ugotować do miękkości. Odstawić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć kilka minut w mleku, po czym dobrze odcisnąć. Filety rybne umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić wraz z warzywami, bułką w maszynce do mielenia mięsa. Powstałą masę wymieszać z jajkami i chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masa nie może być zbyt mdła, warto ją dobrze doprawić. Następnie masę pasztetową przełożyć do prostokątnej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Piec 1 godzinę aż pasztet ładnie się przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika pasztet przygnieść z góry i odstawić na noc do przestygnięcia.