Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja z bardzo wartościowymi składnikami:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7653
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 237
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7653
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 237
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Na margarynie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, zasmaż. Przypraw solą i pieprzem. Wyjmij, osącz.
Łososia skrop sokiem z cytryny, posól. Morszczuka pokrój, zmiksuj z sokiem z cytryny i śmietaną. Dopraw.
Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę. Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka.
Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem, posyp orzeszkami.
Piecz 54 min w temp 225°C. Po 20 min przykryj folią aluminiową. Pasztet 30 min studź w formie, potem wyjmij.